Test av hybrider



Testade lite olika hybrider under veckan. Hittade inte någon som jag gillade så pass bra att den fick stanna i bagen
De klubbor jag provade är följande

Taylor Made Burner Rescue Tour 20 g
Allmänt
TaylorMade har varit en av de ledande metalwood tillverkarna i åratal. Under 2008 så släpps flera revolutionerande nyheter varav vissa redan finns i tour bagar runt om i världen.
 
Klubbhuvud
Designad med ett grundare klubbhuvud än tidigare modeller för att ge mer spinn som genererar mer carry och längd. Denna modell har en svag draw viktning som hjälper till att minska slice. Dual Crown kontruktionen i klubbhuvudet ger lägre tyngdpunkt vilket ger ökad längd. Burner rescue har SuperFast teknologin vilket ger ökad svinghastighet som i sin tur ökar länden i slagen.
 
Skaft
RE*AX SF 60 grafitskaft

Pris 1695

Callaway FT Hybrid Neutral 18 g
Allmänt
Detta är en vidare utveckling på Fusion hybriden från 2007. Ny sul design ger en mycket användbar klubba från alla lägen och underlag på banan.
 
Klubbhuvud
Klubbhuvudet är tillverkat i flera olika meterial. Toppen och träffytan är tillverkade i stål och sulan har tungsten i sig. Detta ger en viktfördelning som ökar utgångsvinkeln och detta ger längre och rakare slag. Den nya sul designen minskar friktionen med marken och gör att risken för toppade och duffade slag minimeras. FT Hybriden har en traditionell hosel vilket tilltalar en stor mängd golfspelare.
 
Skaft
Fujikura Fit-On M grafitskaft

  Pris 1995

Nike SQ Sumo Hybrid 24 g

Allmänt
Nike Sumo hybriden är framtagen med Tour spelarna för att ge en hybrid med mycket spelbarhet och känsla för de spelare som vill ha möjlighet att styra bollarna.
 
Klubbhuvud
SQ Sumo har ett kompakt, smäckert huvud med minimal offset som har fördelarna från en hybrid med hög MOI men behåller förmågan att styra bollarna. Lättvikts träffytan är tjockare i mitten och tunnare i kanterna vilket resulterar i mer konstant bollhastighet, maximal distans och ökad förlåtenhet. Nikes PowerBow viktning ger en låg tyngdpunkt långt bak för ökad MOI och detta ger en mer stabil hybrid vid träffen.
 
Skaft
hDiamana Grafitskaft 81 gram.
 
Pris 1695



Den som jag gillade bäst var Nike. Den funka bäst för mig ute på banan men den får inte stanna kvar i bagen för den platsen är upptagen av en Sonartec HB 001 21 g med ett RT Midas S skaft som är beställt av Daniel på Easy Sving






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0