Golfsemester för alla


Golfsemester för alla


// '); // ]]>

Här kan vem som helst spela

Folksporten golf lockar tusentals svenskar att förlägga semesterfirandet i närheten av en golfbana. Och det finns många att välja på — Sverige passar utmärkt för golfspel under sommarhalvåret. För dig som är nybörjare finns "pay & play" och för de erfarna golfarna erbjuder Sverige några vackra banor i världsklass.

Golfen hade länge rykte att vara en snobbsport, men i Sverige har utvecklingen snarare gått mot folksport. Var och varannan svensk har blivit golfbiten. På de flesta banor behöver du ha tagit grönt kort och vara medlem i klubben för att spela på en bana, men en bra inkörsport till sporten är att testa "pay & play".

— Du betalar för den sunda som du spelar. Vem som helst kan spela, du behöver inte ha några förkunskaper, berättar Jesper Cernold som är klubbchef på Bryttsätters golfklubb i Östergötland.

I Bryttsätter har man satsat på nybörjarna och anordnar kurser, men erbjuder också den vackra golfbanan för prova-på och pay & play spelare. Ett perfekt semestermål för den golfsugna alltså.

— Alla är välkomna, även barn. Utrustning kan hyras här — allt från bollar och klubbor till handskar och peggar. Du kan komma helt nollställd. Vi annordnar också femkamp, med golf, sumobrottning och klättring, berättar Jesper Cernold.

Golf i Sverige

Själv har Jesper spelat sedan han var liten grabb och kan idag titulera sig pro, han har alltså handikapp 0. På somrarna tar han hand om allt som har med Bryttsätters golfbana att göra, på vintrarna spelar han golf i Spanien.

— Det bästa med golfspelet här hemma i Sverige är de vettiga priserna. Nere i Spanien kan en runda kost kring 1000 kronor. Sedan är det också det stora utbudet av golfbanor, Sverige har så många och det finns ett så stort intresse. Den största skillnaden är väl att vi inte alltid har blå himmel här, och att det inte finns några palmer.

För dig som vill spela golf i Sverige så finns det många bra banor. För att hinna testa flera stycke kan man söka efter olika golfresor som anordnas av flera banor i samarbete eller närliggande hotell.

— Ett bra tips är att ringa runt till banorna innan man pker så att man är säker på att det går bra att komma och spela. Det är också bra att utgå från sig själv och tänka efter innan man ger sig av på golfresan. Fundera över vem du ör som golfspelare, och vad du vill få ut av den golfbana du ska besöka. Kolla upp om det finns barnpassning, om man kan ta emd sig hunden och vilken meny som finns i restaurangen. Då är det större chans att resan blir lyckad, tipsar Gunnar Håkansson på Svenska Golfförbundet.

Säkert är, att tusentals svenska just nu ligger i startgroparna inför sommarens golfsäsong. en av dem är Anders Svensson från Ystad.

— Det ska bli fantastiskt kul. Golfbanan är en skön miljö och golfandet är avkopplande. Samtidigt så är det en tävling där man tävlar både mot sig själv och andra.

Minimedia

Sveriges bästa golfbanor — enligt Sportbladet.se

  1. Frösåker. Ligger vid vattnet vid Mälaren.
  2. Tylösand norra. En skogs- och parkabana på sand.
  3. Barsebäcks gamla. En vacker bana med skogsträd och havsutsikt.
  4. Umeå. Kort säsong på en fin bana.
  5. Rya. Anrik golfbana i mycket bra skick.
  6. Skövde.
  7. Idrefjällen. Drick vatten direkt från kristallklara fjällbäckar medans du spelar.
  8. Ullna
  9. Kristianstad
  10. Jönköping



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0